Lidmaatschappen en certificeringen

Kreston Van Herwijnen heeft een breed netwerk aan kennis en informatie. Vanuit deze gedachten zijn wij onder andere aangesloten bij de onderstaande organisaties.

Cover voor Lidmaatschappen en certificeringen

Kreston

Kreston Global is een wereldwijd netwerk van onafhankelijke accountantskantoren van meer dan 200 bedrijven in 125 landen en is de thuisbasis van meer dan 25.000 toegewijde professionals, Kreston geeft je toegang tot top-kwaliteit advies en uitzonderlijke service, waar in de wereld je toevallig zaken doet.

Het doel is om ondernemers te helpen hun doelen te bereiken. Wij bouwen aan – en geloven in – een sterke en duurzame relatie.

Als geen ander combineren de aangesloten kantoren expertise met inlevingsvermogen. Ze bieden het beste financiële advies, zowel regionaal, nationaal als internationaal. Met zowel échte kennis van hun klanten als hun professionele kansen en uitdagingen, gaan ze als sparringpartner verder dan de traditionele accountant – ongeacht wat de toekomst brengt.

zie ook: www.kreston.nl en www.kreston.com

NBA

De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is de bij wet ingestelde organisatie die onder andere belast is met het bevorderen van de goede beroepsuitoefening van haar leden (registeraccountants en Accountants-Administratieconsulenten).

De NBA helpt accountants hun cruciale rol in de maatschappij te vervullen, nu en in de toekomst.
De NBA is de publiekrechtelijke organisatie die de belangen van de maatschappij en het beroep dient als de vertegenwoordiger van het gehele accountantsberoep in Nederland. De NBA vormt zo de brug tussen de beroepsbeoefenaren en de maatschappij.

In het accountantsregister van de NBA staan alle accountants in Nederland ingeschreven. Accountants zijn werkzaam in de openbare praktijk, bij de overheid, als intern accountant en in het management van organisaties. Ze vormen een brede, pluriforme beroepsgroep van ruim 21.000 professionals met gemeenschappelijke gedragsregels. Integriteit, objectiviteit, deskundigheid en zorgvuldigheid, geheimhouding en professioneel gedrag zijn essentiële waarden voor iedere accountant.

De accountant heeft vanwege zijn of haar cruciale rol in de maatschappij een wettelijk beschermde titel. De NBA beschermt de beide titels die accountants mogen hanteren (RA en AA) en bevordert een goede beroepsuitoefening. Zij doet dit door het opstellen en handhaven van heldere gedrags- en beroepsregels voor alle accountants, door toetsing en door permanente educatie. De beroepsorganisatie bewaakt de kwaliteit van het accountantsberoep en stimuleert de ontwikkeling van het vakgebied. Ook zorgt de NBA er voor dat het accountantsberoep op belangrijke nationale en internationale podia haar stem duidelijk laat horen.

zie ook: www.nba.nl

Register Belastingadviseurs

Register Belastingadviseurs
Het Register Belastingadviseurs (RB) behartigt de belangen, waarborgt de kwaliteit en bundelt de krachten van ruim 7.500 aangesloten belastingadviseurs.

Het Register Belastingadviseurs (RB) is dé beroepsvereniging van belastingadviseurs voor het mkb. Zij kunnen bij het RB terecht voor belangenbehartiging richting overheid en politiek, vaktechnische informatie en ondersteuning in de beroepsuitoefening, opleidingen om Register Belastingadviseur te worden en Permanente Educatie cursussen en workshops om kwaliteit en kennis op peil te houden.

De Register Belastingadviseur is een integer, pragmatisch adviseur met uitgebreide fiscale kennis en ervaring, en gevoel voor ondernemerschap.

Zie ook: www.rb.nl