• Home
  • Verduurzamen & Verdienen zijn elkaars vrienden!

Belastingadvies

Verduurzamen & Verdienen zijn elkaars vrienden!

Dinsdag 7 mei 2024

Cover voor Verduurzamen & Verdienen zijn elkaars vrienden!

Verduurzamen en verdienen zijn inmiddels elkaars vrienden. Met een positief resultaat voor bedrijven, mensen, natuur, dier en planeet. En voor de noodzakelijke winstgevendheid en waarde van je bedrijf! Het investeren in duurzame bedrijfsmiddelen is daarbij een van de instrumenten die het verschil kunnen maken. Voor de meeste MKB-ondernemers geldt echterdat zij onvoldoende zicht hebben op wat hier mogelijk is. Dus pas op: daardoor blijven besparingen uit, subsidies ongebruikt en kansen op innovaties onbenut.

Door dit op de juiste manier aan te vliegen, verandert duurzaamheid in een paspoort richting structureel MKB-bedrijfssucces. Sterker nog: dan zijn het niet de groeiende regels en verplichtingen die centraal staan, maar de kansen die dit biedt richting je klanten én je eigen bedrijfsontwikkeling. Maar: hoe geef je dit op een verstandige manier vorm?

Gaat het daarbij vooral om elektrische auto’s en machines die niet langer afhankelijk zijn van gas of olie? Ja en nee tegelijk. De paradox van het investeren in duurzame bedrijfsmiddelen is dat je het grootste rendement realiseert wanneer je hier op een integrale manier naar kijkt. Dus niet vanuit een of twee individuele middelen, maar vanuit de doelstelling van je bedrijf en de mogelijkheden in de breedte kijken om op die manier het investeren in duurzaamheid te bereiken. En geloof maar dat de mogelijkheden legio zijn. Bovendien: menige subsidieregeling laat zich stapelen op bestaande (fiscale) voordelen. Zo kunnen belangrijke investeringen zomaar 40% goedkoper uitvallen én je een voordeel geven binnen bijvoorbeeld je energiekosten.

Nog niet zo lang geleden werd binnen het MKB vaak gezegd: duurzaam is vooral ‘duur’. Maar die tijd is écht definitief voorbij! Duurzaam ondernemen is de vriend van verdienen. Mits je er goed naar kijkt, de mogelijkheden goed onderzoekt en op het juiste moment schakelt. Kreston Van Herwijnen Business Consultancy heeft het nu mogelijk gemaakt om het landschap met die mogelijkheden stapsgewijs in kaart te brengen. Zonder iets te missen en altijd voorzien van advies door de juiste mensen.

Meer weten? Bel dan eens met Marco van Ackooij of Tom Romein van Kreston Van Herwijnen Business Consultancy. Je gaat je verbazen over de wereld die voor je opengaat!