Business Consultancy

Lean in Business

Maandag 8 april 2024

Cover voor Lean in Business

Er is geen MKB-ondernemer die het niet wil: het bedrijf laten draaien als ‘een geoliede machine. Met de processen op orde en de mensen in hun kracht, met plezier op hun plek en voortdurend in ontwikkeling.

Maar dat structureel realiseren is nog best een uitdaging. En dus is er Lean in Business. Een systematische verbeterslag die MKB-bedrijven naar een volgend niveau brengt. Geen bezuinigingsoperatie – een misverstand dat je nog wel eens rondom Lean hoort – maar een effectief gaspedaal. Om klanten nóg beter te kunnen bedienen, werknemers nóg beter te laten functioneren en ook de samenhang tussen de processen verder te optimaliseren en efficiency te maximaliseren.

In de huidige, voortdurend veranderende, wereld is het belangrijk dat MKB-ondernemers hier aandacht aan geven. Omdat verdienmodellen onder druk staan, processen uit het lood raken, mensen niet optimaal samenwerken of de ontwikkelen op technologisch gebied ontwrichtend werken. Maar hoe ga je hiermee aan de slag? En begint zoiets niet met het uitwisselen van ervaringen tussen MKB-ondernemers, die hier immers allemaal mee te maken hebben? Om vervolgens heel gericht in te zoomen op de dingen die voor jouw bedrijf van belang zijn en het verschil kunnen maken.

Kreston Van Herwijnen Business Consultancy herkent dit en heeft precies om deze reden een dubbelslag gecreëerd: de Kreston VH Business Academy met de leermodule Lean in Business. Twee sessies intensief delen, samenwerken en leren tegelijk. Speciaal ontwikkeld voor MKB-ondernemers en verantwoordelijke managers. Waarbij je niet alleen de grondbeginselen van Lean leert kennen, maar ook de diepte ingaat en leert om de verbetermogelijkheden te herkennen en toe te passen. Heel bewust niet alleen rationeel, maar ook qua beleving in het bedrijf.  Want je kunt processen blijven optimaliseren, maar wanneer je de culturele en communicatieve kant niet op orde hebt, ga je weinig of geen verbeteringen realiseren.

De Kreston VH Business Academy leermodule Lean in Business vindt plaats in een select gezelschap en is erop gericht om elke ondernemer of manager ruimschoots in staat te stellen de eigen ervaringen uit te wisselen en de aangereikte oplossingen te bespreken. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Dus wanneer bovenstaande je aanspreekt, ga dan naar https://krestonvh.nl/academy/lean-in-business/ en meld je snel aan.