Huurrecht

Huurrecht gaat uiteraard over ‘huren’. Vaak denk je dan aan woningen of gebouwen, maar huurrecht kan ook van toepassing zijn op de huur van goederen. Huurafspraken zijn vaak eenvoudig: de ene partij mag iets gebruiken tegen een vergoeding. Correct. Maar wat nu, als tijdens het gebruik het gehuurde stuk gaat of zelfs zorgt voor schade? Dan wordt het huurrecht inderdaad complexer…

Cover voor Huurrecht

Toegevoegde waarde?

Als huurder wil je de veiligheid van een zekere periode van huur. Als verhuurder wil je dat er goed met jouw eigendom wordt omgegaan. Wij staan zowel huurders als verhuurders bij, kennen beide belangen en helpen die belangen te behartigen (en dat zo te houden). Ondertussen kun jij als ondernemer je focus leggen op jouw core business.

Waarom doen we dat?

Om onze ondernemers te beschermen.
Huur wordt meestal gevoeld als een bijkomstigheid binnen het bedrijfsproces en vaak wordt hier licht mee omgegaan. Valt de huur weg of zijn er problemen, dan is de impact vaak groter dan gedacht. Het bedrijfsproces blijkt vaak in enige mate afhankelijk van de huursituatie. Wij helpen ondernemers het huuraspect zo veilig mogelijk binnen de bedrijfsproces in te regelen. Mocht er een tegenslag zijn, dan is de impact zo klein mogelijk en kan het bedrijfsproces door.

Waar moet je aan denken?

Binnen het contractenrecht denk je onder andere aan de volgende vraagstukken:
gebreken aan het gehuurde, onderhoud en vervanging
huurachterstanden en incassotraject
onderhandeling wijzigen huurprijs
opzeggingen en andere wijze van eindigen van huur
overlijden van (ver)huurder.

Voor wie?

Huurrecht kent vele specifieke wettelijke regels en zodra je te maken krijgt met dit rechtsgebied is het altijd verstandig een specialist in te schakelen. Heb jij of krijg jij de maken met enige vorm van huur? Win dan op tijd advies en bijstand in.

Samenwerken?

Nieuwsgierig naar onze Legal Services? Kim staat voor je klaar. Neem contact met haar op.

Contact
Onze diensten

Onze diensten op een rij

Hieronder vind je een overzicht van al onze Legal Services. Wil je liever persoonlijk advies?
Neem contact met ons op.