Corporate Houskeeping

Corporate Housekeeping betreft alle vennootschapsrechtelijke en administratief-juridische verplichtingen. Eenvoudig gezegd gaat het dan ook om de interne afspraken van een onderneming.

Je kunt hierbij denken aan de afspraken die de onderneming met zichzelf, met haar bestuurders en met haar aandeelhouders heeft gemaakt en de nakoming daarvan. Wie neemt welke besluiten en waarom? Wat zijn de formaliteiten? Welke registraties moet je bij de Kamer van Koophandel verrichten? Allerlei vragen die, laten we eerlijk zijn, door een ondernemer meestal geen prioriteit krijgen maar die wel heel belangrijk zijn.

Toegevoegde waarde?

Met onze dienst Corporate Housekeeping ondervangen wij interne risico’s voor ondernemers zodat jij met volle focus gewoon kunt blijven ondernemen. Hoe we dat doen? Door de interne bedrijfsjurist te zijn en te zorgen dat jouw Corporate Housekeeping op orde is.

Waarom doen we dat?

We doen dit allereerst omdat wij begrijpen dat jij als ondernemer gewoon wil ondernemen. Wij doen dit ook omdat wij weten dat het niet op orde hebben van Corporate Housekeeping kan leiden tot ernstige gevolgen. Een niet functionerende Corporate Housekeeping kan resulteren in (een) handelen in strijd met de wet of overeenkomst. Dit kan grote gevolgen hebben voor de onderneming én voor haar directie. Het niet voldoen aan wettelijke verplichtingen kan namelijk leiden tot een persoonlijke aansprakelijkheid van directie. In het ergste geval kan er zelfs sprake zijn van een economische delict.

Waar moet je aan denken?

Bij Corporate Housekeeping denk je onder andere aan het volgende:

  • Advies en begeleiding bij oprichten of eindigen van vennootschappen
  • Advies, opstellen of tweede paar ogen bij NDA’s (geheimhoudingen), LOI’s (intentieovereenkomsten) en SPA’s (koopovereenkomst aandelen)
  • Advies en begeleiding bij wijzigingen statuten of administratievoorwaarden
  • Opstellen en updaten van aandeelhouders-/certificaathoudersovereenkomsten
  • Registraties en wijzigingen doorvoeren bij de Kamer van Koophandel
  • Advies en adequate vastlegging interne besluiten
  • Opstellen en updaten interne overeenkomsten (zoals managementovereenkomsten)

Voor wie?

Corporate Housekeeping verzorgen wij voor elke ondernemer en in elke gradatie. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Samenwerken?

Nieuwsgierig naar onze Legal Services? Marloes staat voor je klaar. Neem contact met haar op.

Contact
Onze diensten

Onze diensten op een rij

Hieronder vind je een overzicht van al onze Legal Services. Wil je liever persoonlijk advies?
Neem contact met ons op.