Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht omvat alle rechten en verplichting van werkgever en werknemer; de wet staat er vol van. Toch blijkt voor veel ondernemers het arbeidsrecht ongrijpbaar. Er zijn namelijk zo veel regels dat de vertaalslag naar de praktijk niet altijd eenvoudig is.

Cover voor Arbeidsrecht

Toegevoegde waarde?

Wij zorgen voor de vertaalslag van de wet naar jouw bedrijfsproces.
Wij bieden zekerheid en risicobeperking. Door jouw arbeidsrechtelijke zaken goed te regelen is de kans op geschillen zo klein mogelijk.

Als ondernemer/werkgever wil je er uiteraard zijn voor je werknemer, maar vraag je je mogelijk ook af wat jij van jouw werknemer mag verwachten. Welke instructies kun je geven, wat valt er binnen goed werkgeverschap en wat kun je doen als een werknemer niet aan jouw verwachtingen voldoet?
Wij geven inzicht in de mogelijkheden, helpen je bij jouw overwegingen en uiteraard bieden wij ook bijstand tijdens onderhandelingen en gesprekken. Tot slot zorgen wij voor de vastlegging van toekomstbestendige afspraken, zodat helder is wat jij en je werknemer hebben afgesproken.

Waarom doen we dat?

Onze ervaring is dat het voor zowel werkgever als werknemer prettig is als zij voor het praktische deel van de arbeidsrelatie met elkaar blijven schakelen. Onze ervaring is ook dat het voor het formele deel juist prettig is wanneer de werkgever en werknemer niet rechtstreeks met elkaar hoeven te communiceren.
Arbeidsrecht raakt mensen en dat maakt de kwestie vaak al snel ‘persoonlijk.’
Soms lopen de gemoederen op. Wij halen in dat geval de emotie eraf en brengen je terug naar de kern. In andere gevallen is de onderlinge verhouding juist goed en wordt om een vervelende boodschap heen gedraaid. Ook in dat geval brengen wij je terug naar de kern of brengen wij de boodschap voor je over.

Waar moet je aan denken?

Binnen het arbeidsrecht denk je onder andere aan de volgende vraagstukken:

  • Wat wil ik en wat kan ik precies afspreken met mijn werknemer?
  • Wat heb ik nu eigenlijk afgesproken met mijn werknemer?
  • Hebben we precies opgeschreven wat er is afgesproken?
  • Wat kan ik doen als mijn werknemer zich niet aan de afspraken houdt?
  • Hoe kan ik de afspraken met mijn werknemer wijzigen als deze niet meer passend zijn?
  • Hoe kan ik op afscheiden nemen van mijn werknemer als we geen toekomst meer zien?

Voor wie?

Arbeidsrecht is altijd in beweging en is een van de meest ‘praktische’ rechtsgebieden; het gaat over mensen en over feitelijke omstandigheden. Wij helpen elke ondernemer op een wijze en met een aanpak die past bij het betreffende vraagstuk en/of bij de betreffende werknemer. Wil je meer weten over deze dienst of graag direct een vraag voorleggen?

Samenwerken?

Nieuwsgierig naar onze Legal Services? We staan voor je klaar. Neem contact met ons op.

Contact
Onze diensten

Onze diensten op een rij

Hieronder vind je een overzicht van al onze Legal Services. Wil je liever persoonlijk advies?
Neem contact met ons op.