Duurzaam ondernemen

Als ondernemer kun je niet meer om duurzaamheid heen. Maar hoe maak jij jouw onderneming toekomstbestendig?

Lees verder
Cover voor Duurzaam ondernemen

Impact maken

Als ondernemer kun je niet meer om duurzaamheid heen. Op welke gebieden kan jouw onderneming veel impact maken? Door jullie eigen groene ambities, omdat klanten het verwachten of omdat regelgeving dit van je vraagt. Alle seinen staan op groen om aan de slag te gaan met verduurzaming. Maar hoe maak jij jouw onderneming toekomstbestendig?

Welke veelvoorkomende vraagstukken zijn er?

Grootste verandering

Binnen duurzaam ondernemen zijn de letters ESG niet meer te missen. Evenals de nieuwe rapportageregels van niet-financiële informatie: Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

Waarschijnlijk omvat duurzaam ondernemen de grootste gewenste verandering die het bedrijfsleven ooit is tegengekomen. Veel voorkomende vraagstukken zijn :

  • Energietransitie
  • Inzet van duurzame bedrijfsmiddelen
  • Circulair ondernemen
  • Duurzame mobiliteit
  • Sociaal en mensgericht ondernemen

Voldoen aan deze gewenste veranderingen vergt concrete acties en meetbare resultaten op de korte termijn.

Het biedt jou als ondernemer ook geweldige kansen. Niet alleen in de transitie naar een duurzame economie en samenleving, maar ook qua mensgerichtheid binnen de onderneming, als versneller bij transities en het versterken van de bedrijfscultuur als onderscheidend vermogen.

Het doel?

Een positief resultaat: voor bedrijven, mensen, natuur, dier en planeet. Samen een veerkrachtige toekomst voor jouw organisatie creëren waarin de natuur centraal staat, net zero de norm is en transparantie met ESG en CSRD een gegeven is. Zo maakt jouw onderneming een wereld van verschil.

Waarschijnlijk wil jij ook investeren in een duurzame onderneming, maar weet jij nog niet hoe je dit op een verstandige manier een vervolg kan geven. Door het op de juiste manier aan te vliegen, verandert duurzaamheid in een paspoort richting structureel MKB-bedrijfssucces. Kreston Van Herwijnen Business Consultancy helpt jou graag op weg naar een onderscheidende duurzaamheidsrealiteit. Wij kennen jouw onderneming en weten de verschillende mogelijkheden om de transitie naar duurzaam ondernemen te versnellen. Start vandaag met duurzaam impact maken!

Ontdek met Kreston Van Herwijnen hoe duurzaam ondernemen niet alleen een verantwoorde keuze is, maar ook en strategische zet voor het succes van je onderneming.