Due Diligence

Bij de aankoop van een nieuwe onderneming of activiteit wordt in de onderhandelingsperiode vaak uitgegaan van een aantal uitgangspunten. Deze uitgangspunten hebben meestal betrekking op winstgenererende onderdelen of commerciële kansen. Vaak worden deze uitgangspunten vastgelegd in een intentieovereenkomst die als basis dient voor een koopovereenkomst.

Adviesgesprek aanvragen
Cover voor Due Diligence

Maar hoe zit het nu met de risico’s?

Voordat de koopovereenkomst definitief wordt getekend adviseren wij de koper om een due diligence uit te (laten) voeren. In zo’n due diligence (wat vrij vertaald “zorgvuldig onderzoek” betekent) wordt door de onderzoekers aandacht besteed aan fiscale, juridische, financiële en commerciële uitgangspunten. Hieronder vallen ook de tijdigheid van fiscale aangiftes en financiële rapportages, maar ook lopende huurovereenkomsten, arbeidscontracten enzovoort.

Een due diligence wordt gepland en uitgevoerd om samen met de potentiële koper (of diens medewerkers) de belangrijkste uitgangspunten te toetsen op formele gronden. Het zou erg vervelend zijn als na overname van de aandelen blijkt dat een belangrijk contract niet kan worden overgenomen en daarmee het voortbestaan van de net overgenomen onderneming direct al weer bedreigd wordt.

Afhankelijk van de omvang en diepgang van de due diligence werken wij samen met verscheidene specialisten, zoals juristen, advocaten en vakspecialisten.

Als ondernemer ben je samen met ons de drijvende kracht achter de due diligence en daarmee verminder je de risico’s op een onverwachte tegenslag.

Wil je meer weten over due diligence en hoe dat in jouw situatie kan uitpakken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Samen een stip op de horizon zetten?

Wil je eens sparren over de mogelijkheden? Wij staan voor je klaar. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen