Mens & cultuur

Hoe vervlecht ik mijn ondernemerschap met de groeiende organisatie?

Lees verder
Cover voor Mens & cultuur

Juiste medewerkers

Als MKB-ondernemer met een florerend bedrijf weet jij het al heel lang: het succes van een onderneming is in de eerste plaats te danken aan de mensen. Vanaf de allereerste medewerker heb je daarom de juiste mensen binnen gehaald. Qua kennis, mentaliteit, houding, gedrag en vaardigheden.

Maar je merkt ook: met het groeien van de organisatie wordt je grip op mensen, samenwerking en bedrijfscultuur kleiner. Dat geeft wellicht onrust. Je merkt in de praktijk dat het steeds moeilijker wordt om de organisatie mee te nemen, ondanks dat je precies weet waar het naar toe moet.

Dus vraag je jezelf af: hoe vervlecht ik mijn ondernemersgeest met de gewenste menselijke veranderingen binnen mijn groeiende organisatie? Hoe houd ik de bedrijfscultuur in stand? Hoe inspireer ik mijn mensen tot het gedrag dat aansluit bij wat klanten verwachten en nodig hebben? Hoe zorg ik ervoor dat medewerkers zich medeverantwoordelijk voelen voor het succes van de onderneming? En hoe creëer ik een lerende organisatie waarin toch iedereen kan zeggen: ik werk op mijn plek, in mijn kracht, met plezier en de juiste dosis werkgeluk en persoonlijke ontwikkeling.

De juiste balans vinden

Het is belangrijk om een balans te vinden tussen de organisatorische kant en de menselijke kant van veranderingen. Cultuur en gedrag behoren tot de belangrijkste redenen waarom bedrijfstransformaties slagen. Jouw onderneming verandert alleen als jouw mensen mee willen veranderen. Een meer kwalitatieve en betekenisvolle benadering zorgt dat jouw mensen willen bijdragen aan de veranderingen van jouw organisatie.

Door aandacht te besteden aan de ‘zachte kant’ van de benodigde veranderingen worden veranderingen in denken, intrinsieke motivatie en gedrag zichtbaar. Essentieel om duurzame bewegingen tot een succes te maken.

Samen de juiste dosis werkgeluk binnen je organisatie creëren?

Wil je eens sparren over de mogelijkheden? Wij staan voor je klaar. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen

Kreston Van Herwijnen Business Consultancy weet uit ervaring dat mensgericht ondernemen de juiste randvoorwaarde is voor zakelijk succes. Een investering in mensen en cultuur, met concrete acties en interventies, betaalt zich altijd dubbel en dwars uit.