Fiscale risico’s

Als ondernemer ben je constant bezig met het nemen van beslissingen voor je onderneming. Maar heb je daarbij fiscaal onbewust ongewenste risico’s genomen? Waren deze risico’s noodzakelijk of kan het fiscaal optimaler? Ondernemen is risico’s nemen, maar wel zolang deze beheersbaar zijn. Ben je bewust van je fiscale risico’s, maar ook van je fiscale kansen? Een goed moment om dit in kaart te laten brengen.

Cover voor Fiscale check
Wat houdt dat in?

Fiscale check

Wij bieden een fiscale check die jouw (bedrijfs)situatie onder de loep neemt. Daarbij wordt ook gekeken of je privé situatie geoptimaliseerd kan worden. Zakelijk en privé zijn vaak zodanig met elkaar verbonden dat beiden aandacht verdienen.

De Belastingdienst controleert zeer regelmatig op schriftelijke vastleggingen van de verhoudingen tussen ondernemingen onderling. Net als tussen de directeur-grootaandeelhouder en zijn/haar bv. Vaak zijn deze er niet of volstaan ze niet (meer).

Een ondernemer is vooral bezig met ondernemen, maar wat als hij of zij tijdelijk hier niet meer toe in staat is of zelfs permanent? Wat zijn de financiële gevolgen en hoe kan de continuïteit van je onderneming worden gewaarborgd? Maar er is nog meer.

Wij kijken met een helikopterview naar de belangrijkste belastingsoorten die voor jou aan de orde kunnen komen, zoals inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, loonbelasting, omzetbelasting, overdrachtsbelasting en schenk- en erfbelasting. Daarbij worden de juridische aspecten meegenomen zoals ondernemingsrecht, arbeidsrecht en erfrecht.

Ben je benieuwd of je fiscaal up to date bent en of je geen onnodige risico’s loopt? Wil je graag een second opinion om na te gaan of jouw bedrijfsstructuur wel op de juiste wijze is ingericht? Wij maken graag een afspraak om de mogelijkheden van de fiscale check te bespreken.

Samen jouw fiscale risico’s bespreken?

Wil je sparren? Wij staan voor je klaar. Vraag vrijblijvend een (digitaal) adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen