Fiscaal advies

Van je fiscaal adviseur verlang je een proactieve houding. Wij nemen niet alleen periodiek contact met je op voor “dagelijkse” fiscale advisering en actualiteit. Wij trekken ook aan de bel als we kansen signaleren. We komen dan bij voorbeeld met een uitgebreid(er) fiscaal adviestraject.

Adviesgesprek aanvragen
Cover voor Fiscaal advies
Voorbeelden

Fiscaal advies

Er zijn legio zaken waarbij je rekening moet houden met belastingtechnische aspecten. Hieronder volgen een aantal voorbeelden.

Overhevelen vermogen naar kinderen

De fiscale wetgeving kent (nog steeds) mogelijkheden om vermogen fiscaal vriendelijk naar een jongere generatie over te hevelen. Bedenk wel dat de opties beperkt zijn als dit op het laatste moment nog allemaal moet gebeuren. Om ons fiscaal advies de gewenste uitwerking te laten hebben, zal met de uitvoering tijdig moeten worden gestart (denk in jaren, niet in weken).

Wanneer er eveneens een (familie)bedrijf moet worden overgeheveld naar de kinderen is het helemaal zaak om tijdig over de mogelijkheden voor fiscaal advies na te gaan denken.

Optimale bedrijfsstructuur

Schrijf je jouw onderneming in als eenmanszaak? Of toch maar liever een bv? Of gelijk een bv‑structuur? Het antwoord hangt vooral af van de fase waarin de onderneming zich bevindt. Wij kunnen hierover passend advies geven.

Ook later in het traject: ga je nadenken over een eventuele verkoop, dan is dat een moment om na te gaan of de bedrijfsstructuur fiscaal optimaal is. Als het noodzakelijk is om de bedrijfsstructuur eerst nog te herstructureren, start daar dan op tijd mee. Wij kunnen je hierin begeleiden met een gedegen advies. Fiscaal kunst-en-vliegwerk willen we bij voorkeur vermijden.

Over de landsgrenzen

Wanneer je activiteiten gaat uitbreiden naar het buitenland, dan ontkom je er niet aan om in het betreffende land eveneens fiscaal advies in te winnen. Voor meer informatie daarover verwijzen wij je graag naar onze pagina Internationaal Ondernemen.

Samen jouw fiscale kansen doornemen?

Nieuwsgierig naar ons fiscale team? Wij staan voor je klaar. Vraag vrijblijvend een (digitaal)adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen
Onze diensten

Onze disciplines op een rij

Hieronder vind je een overzicht van al onze fiscale diensten.