Accountants
verklaring

Als uitkomst van de werkzaamheden gericht op de jaarrekening kunnen wij een accountantsverklaring verstrekken. De vorm van de accountantsverklaring is afhankelijk van de soort opdracht en jouw vraagstelling.

Adviesgesprek aanvragen
Cover voor Accountantsverklaring

Samenstellingsverklaring

Wij helpen jou bij het opstellen van de jaarrekening.

Beoordelingsverklaring 

Onze conclusie heeft bij een beoordelingsverklaring een beperkte mate van zekerheid.

Controle-verklaring

De controlerende accountant geeft een oordeel over de jaarrekening met een redelijke mate van zekerheid.

Waarom verschillende vormen?

Niet meer dan nodig, maar zeker voldoende

Behalve opdrachten gericht op de jaarrekening met als uitkomst een accountantsverklaring kunnen wij een veelheid aan opdrachten uitvoeren die leiden tot de afgifte van een accountantsverklaring.

Te denken valt aan een accountantsverklaring bij een opgave verzekerd belang ten behoeve van een verzekeringsmaatschappij of een beoordelings- of controleverklaring bij een subsidiedeclaratie. Ook bij een controleverklaring bij een balans in de situatie dat de onderneming wettelijk verplicht wordt tot het laten uitvoeren van een accountantscontrole.

Hopelijk geven we met deze uitleg duidelijkheid over de verschillende soorten accountantsverklaringen die wij kunnen verstrekken. Uiteraard bekijken we graag in overleg of en zo ja, hoe we je kunnen ondersteunen met als uitkomst een accountantsverklaring bij een jaarrekening of andere financiƫle opstelling.

Accountants- verklaring nodig?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Wij staan voor je klaar. Vraag vrijblijvend een (digitaal) adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen